Το σκληρό πόκερ της διπλωματίας μεταφέρεται σήμερα Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες. Η χώρα μας θέτει για άλλη μία φορά το θέμα των συνεχών τουρκικών προκλήσεων στη σύνοδο κορυφής, ένα κλίμα ιδιαίτερα βαρύ  ειδικότερα μετά την έξοδο του ερευνητικού σκάφους στα ελληνικά νησιά.

Στόχος  της χώρας μας είναι να επιφέρει συνέπειες κατά της Τουρκίας στη σύνοδο κορυφής, και να πείσει τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλλουν κυρώσεις κατά των Τούρκων κάτι το οποίο μέχρι σήμερα φαίνεται οι Γερμανοί  να μην θέλουν και να κάνουν πίσω.

Αυτό φαίνεται σύμφωνα με πηγή της γερμανικής κυβέρνησης που επικαλείται το πρακτορείο Reuters ότι δλδ η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απίθανο να επιβάλει κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας στη Σύνοδο Κορυφής που ξεκινά την Πέμπτη, εν μέσω εντάσεων στην ανατολική Μεσόγειο.

Girl in a jacket
Βαγγέλης Μαραγκός
Είμαι ο Βαγγέλης Μαραγκός ιδιοκτήτης της εταιρείας Sound Press Media Production και της ιστοσελίδας aigaionews.gr Επαγγελματίας αθλητικός δημοσιογράφος μέλος της Ε.Κ.Υ.Τ ( Ένωση Κυκλαδικού Τύπου )και του Π.Σ.Α.Τ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου) Βρίσκομαι στον χώρο τον ΜΜΕ και του ραδιοφώνου από το 1992 ενώ τα τελευταία χρόνια στον ενημερωτικό τομέα παρουσιάζω θεματικές εκπομπές ειδήσεων.